Експерти USDA очікують збільшення світового виробництва олії

Джерело:  oleo
usda МСХ США

У наступному сезоні обсяги світового виробництва олії можуть зрости на 3% за рахунок збільшення випуску соєвої та пальмової олії, а також відновлення показників в оливковому секторі. Такий прогноз озвучили фахівці Міністерства сільського господарства США (USDA) у своєму травневому звіті.

При цьому експерти очікують зростання виробництва ріпакової та пальмоядрової олії в 2023/24 МР, у той час як показники по соняшниковій, бавовняній та арахісовій олії залишаться приблизно на тому ж рівні.

За прогнозами USDA, світове споживання олій збільшиться на 6,7 млн тонн (або майже на 3%): в основному це відбудеться на тлі нарощування випуску пальмової та соєвої олії.

Глобальна торгівля в сезоні-2023/24 дещо зміцниться за рахунок відновлення ситуації на аргентинському соєвому ринку, а також збільшення виробництва та експорту індонезійської пальмової олії.

Кінцеві запаси олії зростуть майже на 2%, до 30,6 млн тонн, припускають у USDA. Більшість цього зростання прогнозується в Китаї, Індії, Пакистані та Бангладеш.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!