Експерти StoneX підвищили прогноз урожаю сої у Бразилії

Джерело:  OleoScope
соя сбор урожая

Рекордні 157,7 млн. тонн (+32,1 млн. тонн на рік) соєвих бобів можуть зібрати бразильські сільгоспвиробники за підсумками сезону-2022/23. Такий прогноз оприлюднили фахівці консалтингового агентства StoneX, підвищивши свою оцінку щодо попередньої відразу на 3 млн тонн за рахунок високих показників урожайності та розширення площі збирання олійної.

Нині збирання сої в країні виходить на фінальну стадію, а в окремих регіонах, наприклад штаті Мату-Гроссу, польові роботи в цілому практично закінчені.

За даними аналітиків національного сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), на початок поточного місяця збір сої в Бразилії завершено вже на 75%, хоча до 1 квітня 2022 р. збиральна кампанія була проведена на 81%площ.

При цьому, зазначають експерти StoneX, рекордний урожай призведе до значного збільшення експорту сої – відразу на 17,3 млн тонн до 96 млн тонн у 2023 році.

Кінцеві запаси олійної оцінюються в 9 млн тонн (+5,8 млн тонн на рік).

Наразі Бразилія є найбільшим виробником сої у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!