Експерти повідомили про ризик втрати 3,9 млн т пшениці в рф через заморозки

Джерело:  СовЭкон
сбор урожая

рф через заморозки, що вразили посіви сільгоспкультур у низці регіонів на початку травня, може втратити 3,9 млн тонн пшениці майже на 45 млрд рублів.

Таку оцінку впливу травневої негоди на врожай зробила компанія СовЕкон, зазначивши, що це попередній прогноз.

“Після збору додаткових даних від сільгоспвиробників, а також місцевої та федеральної влади “СовЕкон” переглянув свій прогноз щодо врожаю пшениці в рф. На початку травня врожай спочатку оцінювався в 89,6 млн тонн, потім був скоригований до 85,7 млн тонн (мінус 3,9 млн тонн), – йдеться у повідомленні компанії. 03 т/га.

Переглянуто та регіональні оцінки збирання зерна. Так, у центрі вони зменшено на 2 млн тонн, на півдні – на 1,2 млн тонн, у Поволжі – на 0,7 млн тонн.

Коментуючи дані Мінсільгоспу про те, що цього року через заморозки доведеться пересіяти 0,5 млн га, експерти зазначають, що їхній аналіз показує значно більшу цифру – до 1 млн га.

Експерти також зазначають, що аграрії та інші країни стикаються зі складними погодними умовами для вирощування пшениці. Зокрема, у Франції та Німеччині йдуть сильні дощі. У цих умовах вони очікують на продовження зростання світових цін на пшеницю.

Як повідомлялося, раніше свій прогноз щодо збирання зерна в Росії через заморозки в центрі та Поволжі, а також посушливої погоди на півдні знизив і Інститут кон’юнктури аграрного ринку (ІКАР). Його нова оцінка валового збору 135 млн тонн (на 7 млн тонн менше попередньої), у тому числі 86 млн тонн пшениці (на 5 млн тонн менше).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!