Експерти очікують зростання цін на пальмову олію у 2024 році

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

У Hong Leong Investment Bank (HLIB) вважають, що запаси пальмової олії відновлять свій висхідний тренд з березня, оскільки виробництво, ймовірно, збільшиться, хоча експорт може залишатися слабким на тлі слабкої цінової конкурентоспроможності порівняно з оліями, що конкурують.

“Ми зберігаємо прогнозні ціни на сиру пальмову олію (CPO) на 2024-2025 роки на рівні 4 000 та 3 800 ринггітів за тонну, оскільки очікуємо, що вплив Ель-Ніньо на виробництво пальмової олії та ціни на неї зростуть приблизно в середині 2024 року. ”, – йдеться у повідомленні HLIB Research.

З початку року середня ціна CPO становила 3910 рінггітів за тонну.

З іншого боку, TA Research очікує, що сезон низької врожайності збережеться до першого кварталу 2024 року (1 кв24), перш ніж виробництво знову збільшиться в 2 кв24.

“Ми очікуємо, що виробництво вступить у цикл висхідного тренду у травні, а не у березні цього року, оскільки святкування свята Рамадан закінчується у квітні.

“Зверніть увагу, що кількість працівників у Малайзії та Індонезії значно скоротиться під час Рамадану, що призведе до зниження виробництва пальмової олії”, – йдеться у повідомленні TA Research.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!