Експерти IGC очікують збільшення врожаю соняшнику в ЄС та Україні

Джерело:  Oilworld
подсолнечник

Згідно з останніми даними IGC, світове виробництво насіння соняшнику в 2023/24 році має становити 56,1 млн тонн. Таким чином Рада переглянула свій прогноз на попередній місяць у бік зниження на 300 000 тонн. Результат попереднього року, ймовірно, буде перевищено лише на 2,6%.

Вирішальним чинником для корекції у бік зниження є очікуване зниження останньої оцінки врожаю ЄС-27. Очікується, що в Союзі, який посідає третє місце у світі серед основних постачальників, буде зібрано близько 10,3 млн. т насіння соняшнику, що на 100 000 т менше, ніж прогнозувалося в серпні. Попри це очікується, що обсяг перевищить аналогічний показник минулого року на 12,4%.

В Україні відбулося значне розширення посівних площ на 2023 рік. Через сприятливі умови вирощування очікується, що врожайність буде вищою, ніж у 2022 році. Рада прогнозує збір у розмірі 15,3 млн. тонн, що на 8,9% більше, ніж у попередньому році.

У росії, де збирання врожаю розпочалося наприкінці вересня, очікується, що у 2023 році виробництво насіння соняшнику досягне рівня минулого року в 16,4 млн тонн. Таким чином прогноз з попереднього місяця залишається незмінним.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!