Економічна активність у єврозоні впала до дев’ятимісячного мінімуму через поширення коронавірусу

UkrAgroConsult

Автори статей:

Економічна активність у єврозоні сповільнилася, оскільки зростання кількості захворювань на коронавірус завдає збитків постачальникам послуг, щоб компенсувати поліпшення виробництва. Інфляційний тиск трохи знизився, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

За даними IHS Markit від 16 грудня, зведений показник для обох секторів (сфера послуг та виробництво) впав до 53,4 у грудні з 55,4 у листопаді. Активність у сфері послуг зростала найслабшим чином із квітня, оскільки люди уникали туризму та інших видів відпочинку.

IHS Markit повідомив, що у грудні зростання промислового виробництва прискорилося – частково завдяки послабленню обмежень пропозиції, яке також «охолодило» інфляційний тиск, – хоча зростання нових замовлень знизилося.

“Насамперед, виробництво автомобілів зросло вперше з серпня”, – заявив Кріс Вільямсон, головний економіст IHS Markit.

Проте загальна активність особливо сильно постраждала у Німеччині, де зростання економіки зупинилося вперше за півтора роки. В інших країнах також спостерігалося уповільнення темпів зростання економіки.

«Економіка єврозони отримує ще один удар через Covid-19, при цьому рівні зараження, що ростуть, стримують зростання в секторі послуг, що призводить до невтішного кінця 2021 року», – сказав Вільямсон. “Забігаючи вперед, варіант Omicron представляє додаткові ризики погіршення перспектив зростання економіки”.

 

УкрАгроКонсалт

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!