«Дунайський аграрій» експортує 300 тонн кавунів і динь до Румунії та Німеччини

Джерело:  ШоТам
Дунайський аграрій

Українська компанія «Дунайський аграрій» з Одещини домовилася про постачання 200 тонн кавунів та 100 тонн динь до Румунії та Німеччини. Про це повідомляє «Дія. Бізнес».

Зазначається, що підприємство брало участь у найбільшій у світі виставці органічної продукції BioFach-2023, що відбувалася в німецькому місті Нюрнберг з 14 до 17 лютого. Напрацювання попередніх років допомогло аграрному підприємству налагодити експорт кавунів, персиків, динь, зернових культур до Франції, Швейцарії, Чехії, Латвії, Литви, Австрії, Південної Кореї, Японії, Великої Британії та Нідерландів.

«За результатами цьогорічної виставки найближчим часом «Дунайський аграрій» планує постачання 200 тонн кавунів та 100 тонн динь до Румунії та Німеччини», – йдеться у повідомленні.

Також останніми роками компанія активно займається розвитком переробного напряму, тому в асортименті «Дунайського фермера» з’явилися органічні соки, консервація, пастила, джем, мед та вʼялені помідори. Так компанія зробила колаборацію з Андрієм Бігленком, переробником із Чорнобаївки. Як результат — отримали перші в Україні органічні вʼялені томати.

Зараз на фермі працює 70 мешканців громади. Також з початку повномасштабної війни господарство віддало частину своїх овочесховищ школі під укриття від обстрілів і передає свою продукцію на фронт.

Довідка

Господарство «Дунайський аграрій» було засноване у 2013 році. Має сертифікат «Органік стандарт». Є одним з провідних виробників органічних яєць в Україні. Основні культури: ріпак, пшениця, горох та ячмінь. На 2000 га органічної землі компанія вирощує: рапс, пшеницю, тверду пшеницю, ячмінь, горох, соняшник, просо, сочевицю, нут, кукурудзу. Підприємство вирощує органічний кавун. Також має органічний персиковий сад та город, на якому вирощуємо батат.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!