Дунайські порти приєдналися до програми Grain from Ukraine

Джерело:  AgroPolit.com
Grain from Ukraine

Кабмін ухвалив постанову щодо залучення портів України на Дунаї до надання допомоги країнам Азії та Африки у вигляді кукурудзи та пшениці. Про це повідомили в уряді.

Там підтвердили, що ініціативу Grain from Ukraine розповсюдили і на дунайські порти України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що зараз в Україні аграрії зібрали 34 млн т врожаю в ході жнивної кампанії. Тим самим він підтвердив, що зерна для допомоги іншим країнам достатньо, оскільки, за підрахунками уряду, внутрішні потреби України сягають 6 – 7 млн т на рік.

Слід зазначити, що реалізовувати міжнародну ініціативу Grain from Ukraine почали у листопаді 2022 року. Вона дозволила експортувати до країн Азії та Африки українське продовольство.

Україна сподівається відправити з портів близько 60 кораблів до країн, які потребують термінової допомоги, оскільки вони найбільше постраждали від продовольчої кризи. Кожен корабель із продовольством має забезпечити потреби у продовольстві 90 тис. людей.

Це наш внесок у світову продовольчу безпеку. Працюємо з ООН та іншими нашими партнерами, аби повноцінно відновити аграрний експорт з України та остаточно розблокувати наші чорноморські порти», – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!