Другий саміт Grain from Ukraine відбудеться цієї осені, – МЗС

Джерело:  Цензор.НЕТ
Grain from Ukraine

Вже цієї осені Україна планує провести другий саміт Grain from Ukraine, що допоможе забезпечити подальше функціонування цієї гуманітарної ініціативи.

Про це спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

“Восени цього року ми плануємо провести другий саміт Grain from Ukraine, аби зібрати додаткові кошти, щоб ця програма функціонувала. Тому нам треба заохочувати ширше коло країн долучатися до цієї програми”, – заявив він.

Субх додав, що в ініціативи з’явились почесні амбасадори – відомі африканські політичні та економічні діячі.

“Ми маємо навіть офіційні звернення кількох африканських країн із проханням допомогти їм зерном у рамках “зернової ініціативи”. Зараз ми шукаємо логістичні інструменти, яким чином це забезпечити. Бо доставити зерно в країни, які мають вихід до океану, приміром, в Ефіопію, Сомалі або Кенію, набагато легше, ніж у ті держави, які його не мають. Але ми працюємо із Всесвітньою продовольчою програмою, щоб знайти шляхи задоволення потреб цих країн”, – відзначив Субх.

Він додав, що з початку дії зернового коридору в Африку, Україна поставила майже 3 млн тонн зерна. Також було зібрано близько 200 млн доларів донорської допомоги.

Нагадаємо, Україна працює над тим, щоб зменшити вплив Росії у Африці. Як повідомлялося, на літо заплановане друге африканське турне міністра закордонних справ Дмитра 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!