Дощі у США та Західній Європі і посуха на південному заході рф впливатимуть на ринки зерна наступного тижня

Джерело:  GrainTrade
соняшник стан посівів

Увага трейдерів наразі прикута до погоди на південному заході рф, яка ще кілька тижнів залишатиметься сухою та спекотною, тоді як посіви озимої пшениці відчувають сильний дефіцит опадів.  На прогнозах зниження урожаю пшениці в рф світові ціни на пшеницю за 2 місяці виросли на 20-30 %.

З вівторка в Україну та на південний захід рф прийшли дощі, але у північних районах опадів було лише 5-15 мм. Днями там очікується нова хвиля опадів, проте вони будуть незначними.

Наступного тижня в Ростовській області, Краснодарському та Ставропольському краях температури виростуть до 30-35 оС, але відсутність дощів продовжить знижувати потенціал урожаю. Водночас в регіонах вирощування ярої пшениці в рф ідуть рясні дощі, які поповнюють запаси вологи, хоча й затримують сівбу.

У США короткий період сухої погоди дозволив прискорити сівбу, але вже наступного тижня циклон принесе на Середній Захід та Великі рівнини нову хвилю сприятливих для посівів опадів, хоча подекуди вони можуть призвести до повеней. Темпи сівби сої та кукурудзи перевищують середній 5-річний показник, але поступаються торішнім. Проте цього тижня фермерам вдасться завершити сівбу.

У преріях Канади ще кілька тижнів ітимуть дощі, які затримають сівбу, хоча й збільшать запаси вологи. Низькі температури негативно впливають на розвиток посівів.

У центральних регіонах Бразилії зберігається суха та спекотна погода, але у південних регіонах, зокрема штаті Парана, пройшли незначні опади. Кукурудза другого урожаю зібрана на 4% площ, а загальний урожай аналітики оцінюють у 120-123 млн т, що відповідає прогнозу USDA.

В Аргентині суха та прохолодна погода пришвидшує збирання сої та кукурудзи. Але кукурудза має високу вологість, тому фермери очікують заморозків, після чого продовжать збирання. Суха і морозна погода не сприяє розвитку посівів озимої пшениці, але значні запаси вологи підтримують вегетацію.

На більшій частині Європи, особливо у Великобританії, Франції та Німеччині, продовжують іти надмірні дощі, а низькі температури не надто сприяють розвитку ярих культур. Наступного тижня дощі поширяться і на східні регіони, де відчувався дефіцит вологи, а температури залишаться низькими.

В Австралії дощі пройдуть у східних та західних регіонах, де вирощують зернові та олійні культури, що дозволить завершити сівбу каноли та прискорити сівбу пшениці та ячменю. Прихід Ла-Нінья збільшить кількість сприятливих опадів протягом наступних місяців.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!