Дощі стимулюють урожай в Австралії

Джерело:  IDK
Австралія

Перспективи літнього врожаю в Австралії були визнані «відмінними» після своєчасних дощів у східних районах вирощування, які підвищили очікування виробництва до 4,3 мільйона тонн, згідно з щоквартальним звітом Австралійського бюро економіки та науки сільського господарства та ресурсів (ABARES), опублікованим 4 березня.

За даними ABARES, які підвищили прогноз на 14%, якщо це буде реалізовано, виробництво літніх культур у 2023-2024 роках, включаючи сорго, рис і бавовну, все одно буде на 17% нижче за минулорічний, але на 22% вище за середній показник за 10 років у 3,5 мільйона тонн із грудня.

“Перспективи літнього врожаю чудові завдяки кращим, ніж очікувалося, сезонним умовам пізньої весни і влітку в Квінсленді і на півночі Нового Південного Уельсу”, – сказав ABARES. «Перспективи врожайності та виробництва, як очікується, будуть значно вищими за середні, хоча й менш сприятливими, ніж у попередні два сезони.

“Це відбувається головним чином тому, що більш посушливі умови під час раннього періоду посіву у вересні та жовтні в основних посушливих регіонах літнього посіву в Квінсленді та північному Новому Південному Уельсі обмежили можливості посіву ранніх літніх культур”.

За оцінками, у 2023-2024 роках площі, посаджені під ярі культури, скоротяться на 14% до 1,3 млн га. Незважаючи на це зниження, літні опади від середнього до середнього підвищили рівень вологості грунту для вкорінення і зростання сільськогосподарських культур і забезпечили сприятливі умови для посіву літніх культур, які пізніше посіваються.

ABARES переглянула обсяги виробництва сорго на 38% вище порівняно з грудневим звітом до 2 мільйонів тонн. Хоча це на 24% нижче, ніж рік тому, це буде на 26% вище за середній показник за 10 років. За даними ABARES, вищі, ніж очікувалося, літні опади призвели до збільшення посівів пізніших культур сорго, збільшення потенційної врожайності та загального збільшення виробництва сорго.

Прогнозується, що виробництво рису трохи зросте у 2023–2024 роках, збільшившись на 9% до 555 000 тонн. Тепліші температури замінили прохолодний початок сівби, але посівну площу було зменшено з грудня до трохи вище врожаю 2022–2023 років, на що вплинули вологі умови.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!