Доходи Аргентини від експорту зерна та олійних у січні скоротилися

Джерело:  OleoScope
Аргентина

Аргентинські експортери зерна, олійних культур та продуктів переробки в січні виручили з їх реалізації лише $928,37 млн, що на 75% нижче за рівень попереднього місяця, пише агентство Reuters з посиланням на дані Палати виробників та експортерів CIARA-CEC.

Як зазначають експерти, таке зниження «є невдачею», яка, зокрема, обумовлена посухою, що вплинула на хід проведення польових робіт у країні та обсяги пропозиції південноамериканської сировини для світового ринку.

«Падіння експорту також відбулося після того, як дія пільгового обмінного курсу для відвантажень сої («соєвий долар») завершилася наприкінці грудня, коли країна намагалася збільшити постачання олійного насіння за кордон», – додали в CIARA-CEC.

Доходи від експорту сільськогосподарської продукції важливі для економіки Аргентини, оскільки країна таким чином поповнює свої валютні резерви, реалізуючи товар за кордон за долари. У поточних реаліях, коли фіксується ослаблення песо та високий рівень інфляції, приплив іноземної валюти до країни вкрай важливий, вважають економісти.

Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії та шроту, а також одним з ключових постачальників соєвих бобів на зовнішні ринки.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!