Доходи Аргентини від експорту сільгоспкультур можуть впасти через посуху на 23%

Джерело:  Oilworld
Аргентина

Постраждалий від посухи врожай в Аргентині може принести на 23% менше виручки цього сезону, йдеться у звіті зернової біржі Буенос-Айреса.

Більшу частину минулого року найсильніша за 60 років посуха в Аргентині затримувала посівні роботи та погіршувала перспективи врожаю, що ще більше ускладнювало життя фермерам у країні, де інфляція наближається до 100%.

Очікується, що експортні доходи сільськогосподарського сектора від урожаю 2022/2023 МР впадуть до 33,39 мільярда доларів, повідомила біржа.

Аргентина є найбільшим у світі експортером переробленої сої, третім експортером кукурудзи та важливим світовим постачальником пшениці.

Нещодавні дощі принесли деяке полегшення деяким сільськогосподарським регіонам Аргентини, але ризики далекі від завершення, повідомила біржа, додавши, що посуха може скоротити податкові надходження уряду на 3,31 мільярда доларів.

“Наслідки можуть бути ще сильнішими, якщо кількість опадів не повернеться до норми в частину сезону, що залишилася, і якщо ризик ранніх заморозків стане реальним, враховуючи затримки в ході посівних робіт”, – йдеться у звіті.

Зернова біржа прогнозує виробництво сої та кукурудзи в 2022/23 МР, збирання врожаю яких починається у квітні, на рівні 38 млн тонн та 44,5 млн тонн відповідно.

Нещодавно, у вересні, біржа прогнозувала врожай сої на рівні 48 мільйонів тонн і кукурудзи на рівні 50 мільйонів тонн, що свідчить про наслідки посухи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!