До середини 2024 року малазійська пальмова олія продаватиметься за ціною 3700-4500 ринггітів за тонну, – аналітик

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Очікується, що до середини 2024 року малайзійська пальмова олія коштуватиме від 3700 до 4500 ринггітів (790-960 доларів США) за метричну тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньо загрожують поставкам на тлі зростання попиту з боку продуктів харчування та біодизельного сектору. аналітик Дораб Містрі.

Еталонний ф’ючерс на пальмову олію на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився в п’ятницю на рівні 3766 рінггіт за метричну тонну.

“Траєкторія цін на пальму буде залежати від серйозності або несприятливості майбутньої події EL Niño”, – заявив Містрі, директор індійської компанії з виробництва споживчих товарів Godrej International, на галузевій конференції Globoil в Мумбаї в п’ятницю.

Спекотна та суха погода внаслідок явища Ель-Ніньйо зазвичай знижує врожайність пальмової олії в основних виробниках – Індонезії та Малайзії, повідомляє Рейтер.

Найбільший виробник пальмової олії, Індонезія, очікує скорочення виробництва в 2024 році через Ель-Ніньо, тоді як другий за величиною виробник пальмової олії, Малайзія, очікує незначного зростання виробництва через покращення доступності робочої сили.

Очікується, що світовий попит на олію з боку харчового та енергетичного секторів зросте на 7,5 мільйонів тонн у 2023/24 році, але прогнозується, що постачання збільшиться на 5 мільйонів тонн, сказав він.

За його словами, попит на олії з боку енергетичного сектора, ймовірно, зросте на 4,5 мільйона тонн у 2023/24 році, в основному за рахунок зростання споживання в Індонезії та США.

У лютому Індонезія підвищила обов’язкову частку пальмової олії у біодизельному паливі з 30% до 35% у рамках програми, відомої як B35.

Однак обов’язкова суміш B35 повністю впроваджується лише зараз, оскільки деяким регіонам необхідно модернізувати інфраструктуру, щоб відповідати новим вимогам.

Ф’ючерси на соєву олію в США продовжуватимуть отримувати вигоду від жвавого попиту на біодизельне паливо і торгуватися на поточних рівнях, допоки в Південній Америці не почнеться зростання переробки, сказав він.

(1 долар = 4,6860 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!