Для українських експортерів відкрилися 32 нові аграрні ринки з кінця 2020 року — Мінагропрод

экспорт

За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, за останні 15 місяців Україна відкрила 32 нових експортних ринки для українських товарів, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

“Протягом цього часу були відкриті ринки для українських виробників у таких країнах, як Ізраїль, Чорногорія, ОАЕ, Сербія, КСА, Ліван, Бельгія, Литва, Ефіопія, Японія, Аргентина, Лівія, Кувейт, Словаччина, Йорданія, Турція, Ліберія, Грузія, Катар, Боснія та Герцеговина”, — вказала прес-служба.

Найбільшим попитом користувались молоко та молочні продукти, м’ясо птиці та продукти птахівництва, мед, дрібна та велика рогата худоба, а також корми для тварин. Крім того, в переліку українських товарів, для яких відкривалися ринки інших країн, є рептилій та живі равлики для розведення.

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 9 лютого, передав повноваження щодо формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, державної політики у сфері ветеринарної медицини, органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції від Мінекономіки до Мінагрополітики.

За словами міністра агрополітики Романа Лещенка, міністерство отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал, а саме формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції.

 

Порты Украины

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!