Девальвація песо стимулює продаж аргентинської сої, – експерти

Джерело:  Oilworld
Аргентина

Аргентина знизить курс песо по відношенню до долара США більш ніж на 50%, до 800 песо за 1 долар, а також скоротить енергетичні субсидії та скасує проведення тендерів на виконання громадських робіт, що є економічною шоковою терапією, спрямованою на вирішення найсильнішої кризи в країні. останнє десятиліття. Про це заявив новий міністр економіки Аргентини Луїс Капуто.

Девальвація стимулює продаж основних сільгосптоварів в Аргентині, кажуть аналітики SAFRAS & Mercado.

“Найважливішим аспектом економічної ситуації в Аргентині є можливість значного прогресу в маркетингу сої після цієї валютної адекватності. Зважаючи на загальний обсяг поставок в Аргентині, для промисловості залишається близько 4,5 мільйонів тонн, щоб продовжити закупівлю та збільшити переробку сої”, – наголошує аналітик Бруно Тодон.

Що стосується пшениці, аналітик Хоакін Азпірос Аріас додає, що відбулися покращення у платоспроможності експорту на внутрішньому ринку та прибутковості, що вимірюється доларом MEP.

“Комерціалізація пшениці відстає, і ми маємо сценарій фінансових потреб з боку виробників, які просувають свої врожаї, збільшуючи доступність. Ми вважаємо, що ті, хто може почекати, можуть отримати вищі доларові значення за тонну, оскільки дефіцит зернових стає актуальним”, – повідомляє Азпіроз Аріас.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!