Детермінантні сорти сої можуть втратити до 0,4 т/га врожайності

Джерело:  AgroPortal.ua

Наливання насіння та зав’язування бобів сої співпали цього року з аномально високими температурами, що може суттєво відобразитися на врожайності культури. Крім того, сою атакували хвороби.

Про це розповів AgroPortal.ua менеджер з агротехнологій Центрального регіону компанії LNZ Group Сергій Іванюк.

Внаслідок високих температур у сої відбувається процес абортації, скидання плодоелементів. Залежно від групи сортів рослини можуть постраждати. Детермінантним сортам сої в цій ситуації більше дістанеться, якщо не буде вологи, фактично втратиться 0,3-0,4 т. Спекотний період критичний і щодо наливу насіння.

Він також відмітив, що крім таких аномальних явищ, як посуха, яка впливає на продуктивність сої, цього року почав прогресувати пероноспороз, що є нетиповим явищем для спеки, однак хвороба поширюється не точково, а осередково, і зі збудником обов’язково потрібно боротися, інакше він буде передаватися постійно.

Проти хвороб сої бренд DEFENDA пропонує низку ефективних препаратів: Спліт Дуо, Старк та Ультралін. Спліт Дуо (дифеноконазол, 125 г/л + азоксистробін, 125 г/л), Старк (азоксистробін, 250 г/л), Ультралін (цимоксаніл 300 г/кг + азоксистробін 250 г/кг).

Зокрема, комбінований системний фунгіцид захисної та лікувальної дії Спліт Дуо використовується по сої при септоріозі, альтернаріозі, церкоспорозі, переноспорозі, борошнистій росі.

Локально-системний фунгіцид захисної і лікувальної дії для захисту від комплексу хвороб рослин Старк ефективний проти 4 класів грибів та забезпечує відсутність перехресної стійкості патогенів.

Комбінований локально-системний фунгіцид захисної та лікувальної дії для застосування на соняшнику та сої Ультралін забезпечує швидкий «стоп-ефект».

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!