Делегації України та Росії прибули до Стамбулу для підписання “зернової угоди”

Джерело:  Цензор.НЕТ
корабль порт

Делегації України та Росії прибули до Стамбулу для підписання “зернової угоди”. Документ підписуватиметься в присутності президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерреша. Про це інформує BBC.

Так, українську делегацію очолює міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У рамках візиту українська сторона провела зустріч з генеральним секретарем Організації Антоніу Гутеррешем, йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

“У фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден. Генеральний секретар вкотре висловив підтримку деблокаді українських портів та запевнив, що безпека є беззаперечним пріоритетом ООН. Організація зробить максимум, аби цей принцип дотримувався всіма учасниками переговорів”, – уточнюють у Мінінфраструктури.

За даними ТАСС, керівник Міноборони Росії Сергій Шойгу прибув до Стамбула для підписання угоди.

Радник голови ОП Михайло Подоляк розкрив деталі угоди:

  1. Україна не підписує жодних документів з Росією. Ми підписуємо договір з Туреччиною та ООН і беремо на себе зобов’язання перед ними. Росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною та ООН.
  2. Жодного супроводу транспорту російськими кораблями та присутності представників у наших портах. У разі провокацій – негайна військова відповідь.
  3. Усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!