Дефіцит фуражного зерна Білорусь поповнить зі своїх запасів

У Мінсільгоспі Білорусії заявили, що дефіцит фуражного зерна країна може заповнити зі своїх же запасів.

За словами першого заступника міністра Ігоря Брило, у Білорусії з минулого року є значні залишки фуражного зерна. Щоб нагодувати велику рогату худобу, свиней та птицю, в хід підуть також кукурудза, макуха від переробки олійного насіння ріпаку, буряковий жом.

Нагадаємо, раніше, коли стало зрозуміло, що врожай зернових буде меншим за запланований, влада республіки на півроку заборонила експортувати пшеницю, жито, ячмінь, овес, кукурудзу, гречку, просо, тритикале та інші злаки, а також насіння ріпаку. Причому, заборона поширюється навіть на країни Євразійського економічного союзу. Жнива в Білорусії практично завершилася, і в міністерстві зробили попередній висновок, що свинарським та птахівницьким господарствам не вистачає близько 800 тисяч тонн зерна. Тож саме ці 800 тисяч тонн доведеться шукати. Водночас сіна, сінажу та силосу заготовлено стільки, скільки належить за нормативами. А комбікормом республіканському тваринництву постачає Білоруська національна біотехнологічна корпорація, додав Брило.

На те щоб усі райони країни завершили польові роботи, президент Олександр Лукашенко дав тиждень і наказав, щоб «гуло і шуміло в полях, бо залишимося без хліба».

Тим часом урожай зернових у Білорусії виявився найнижчим за останні 8 років, близько 6,3 мільйонів тонн. Для порівняння: минулого року було зібрано 8,8 мільйона тонн.

 

ROSNG.ru

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!