Данський фонд інвестує €27 млн у термінал НІБУЛОНа

Джерело:  AgroPortal.ua
Нибулон

ТОВ «СП «НІБУЛОН» отримає фінансування від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO).

Як говориться у повідомленні компанії, фінансування буде спрямоване на збільшення потужностей філії «Бессарабська» в м. Ізмаїл.

«ЕIFO інвестує майже €27 млн у побудову повноцінного елеватора, розрахованого на одночасне зберігання 118,5 тис. т зернових, та високотехнологічного сучасного млина потужністю 750 т на день. Це дозволить «НІБУЛОНу» наростити пропускну експортну спроможність філії до 300 тис. т на місяць, постачати борошно як на внутрішній ринок, так і слугувати інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program через порти Дунаю», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що фінансування здійснюється в межах соціальної програми данського інвестиційного фонду, створеного для України. Про запуск програми було оголошено у травні під час Українського інвестиційного форуму в Копенгагені. Програма фінансуватиме проєкти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень і буде доступною як для державного, так і приватного секторів.

Будівництво нових виробничих потужностей також дозволить збільшити кількість робочих місць у регіоні на 100 фахівців.

Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!