Цибуля в Україні коштуватиме дорого попри перевиробництво

Джерело:  SEEDS
цибуля

Українські фермери дуже добре навчилися вирощувати цибулю не тільки в умовах Херсонщини, а тепер і в умовах Вінницької, Чернівецької, Тернопільської, Львівської областей.

Про це повідомив комерційний директор компанії «Ван Дайк Технікс‎»‎‎ Андрій Марущак у інтерв’ю SEEDS.

«Ці регіони не були традиційними зонами вирощування цибулі. Такий перехід був вимушеним, але стався доволі швидко», — зауважив він.

Андрій Марущак запевнив, що цього року знов спостерігається перевиробництво цибулі.

«Але через електроенергію та відсутність якісних сховищ на весну вона знов буде коштувати величезні гроші. Тільки у 30% людей, які вирощують цибулю, є професійні сховища», — пояснив він.

Інші 70% мають сховища з менш енергоефективним обладнанням, які дозволять зберігати врожай певний період часу, і цибулю можна буде продати навіть в червні.

«Але втрати за той період будуть настільки великими, що питання, чи чекати до червня і продавати цибулю, наприклад, по 15 грн, чи краще продати її по 8-9 в листопаді, — буде дуже актуальним. Це і є енергоефективність плюс якість зберігання.

Різниця зберігання у перші два місяці непомітна. Навіть якщо ви зберігатимете овочі в звичайному сараї, нічого не трапиться за цей час. Але чи зможуть фермери її зберегти далі, після Нового року? І якими затратами це обійдеться?» — розмірковує фахівець.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!