Цьогоріч урожай в Україні очікується на рівні 65% від торішнього

Джерело:  Укрінформ
жнива сбор урожая
Цьогоріч українські аграрії очікують урожай на рівні 65% від минулорічного. Тому що вони змогли провести весняно-польові роботи лише на 70% площ порівняно з 2021 роком

Про це, як передає Укрінформ, повідомив економіст Олег Пендзин в ефірі Громадського радіо.

«Вільних обсягів продовольства у світі немає. Якщо Україна не вивезла щось на наші традиційні ринки, то на тих територіях продовольство фізично не з’явиться. Там просто зростатимуть стрімко ціни на зернові», – повідомив економіст.

За його словами, росія знищує українські запаси зерна.

«Паралельно з вивезенням зерна, рф вдається до обстрілів складів із зерном, складів з хімічними добривами, величезних запасів паливно-мастильних матеріалів. Робить усе для того, щоб Україна втрачала свої можливості як аграрна країна. Україна і росія конкурують на одних і тих самих ринках продовольства у світі», – додав Пендзин.

Економіст нагадує дані ООН, яка повідомляла, що війна в Україні й блокування портів можуть призвести до голоду 1,7 млрд людей у світі.

«Тому що зростання цін на продовольство призведе до зростання цін у цілому світі. Багато людей втратять фінансову можливість доступу до продуктів харчування», — впевнений експерт.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський прогнозує трагедію для харчової безпеки світу, якщо росія не розблокує українські порти.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!