Цьогоріч Проєкт USAID замовив 300 зерновозів у ДМЗ «Карпати»

Джерело:  Rail.insider

На замовлення Проєкт USAID «Економічна підтримка України» дослідно-механічний завод «Карпати» виготовляє зерновози. Цьогоріч Проєкт USAID замовив 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення, які зараз виготовляють на ДМЗ «Карпати» для інших партнерів, котрі займаються експортом агропродукції. 

У 2023 році на замовлення Проєкту USAID завод виготовив 50 таких вагонів для компанії «Нібулон». Цьогоріч Проєкт замовив 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення, які зараз виготовляють на ДМЗ «Карпати» для інших партнерів, котрі займаються експортом агропродукції.

Зауважується, що за добу завод виготовляє три вагони. Один важить 23,5 т. Основна складова кузова вагона —металопрокат європейського походження, який закуповується в українських постачальників. Решта комплектуючих —вісь вагонна, колесо суцільнокатане, рама бокова, балка надресорна, запчастини ударно-тягового пристрою, гальмівне обладнання та інші деталі — українського виробництва.

«Зараз, під час повномасштабної війни, замовлення на вагони-зерновози становлять 75% з того, що ми робимо. Завдяки Проєкту USAID торік ми отримали замовлення і вчасно виконали його: виготовили 50 вагонів. Це означає, що 650 наших працівників мали роботу, отримували заробітну плату і ми, як бізнес, своєчасно сплачували податки до бюджетів різних рівнів. Це один із прикладів того, що міжнародна допомога працює для української економіки», — розповіла маркетинговий директор ДМЗ «Карпати» Олександра Бадьор.

Зараз завод має портфель замовлень до серпня 2024 року. Окрім зерновозів, перспективним напрямком вважають ще виготовлення цементовозів, які будуть потрібні для відновлення критичної інфраструктури та житлового фонду України. Це й допоможе сформувати нові замовлення для українських вагонобудівників.

«У 2023 році усі (три) вагонобудівні заводи в Україні виготовили 1967 вагонів. ДМЗ «Карпати» став лідером: компанія виготовила 567 вагонів для потреб українського ринку, це на 5% більше, ніж 2022 році. Сьогодні на підприємстві працюють понад 650 осіб», — додається у дописі.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!