Цьогоріч дунайські порти можуть перевалити 20 млн т вантажів

Джерело:  Rail.insider
Дунай

У поточному році українські порти на Дунаї можуть обробити 20 млн т вантажів. Про це міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков написав у Facebook.

Торік дунайські порти перевалили понад 16 млн т вантажів. Це втричі більше, ніж довоєнний максимум.

“У поточному році ми плануємо обробити щонайменше 20 млн т через річку Дунай, — поділився очільник відомства. — Попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже всі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення. Потреба в інвестиціях сягає не менше 120 млн доларів”.

Олександр Кубраков також розповів, що міжнародні партнери готові інвестувати в порти Дунайського регіону. «Абсолютно чіткий сигнал, озвучений сьогодні (26 квітня, — ред.) у ході візиту на Одещину спільно з послом Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, директором місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом, генеральним директором Секретаріату Дунайської комісії Манфредом Зайтцем та представником генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Аланом Бароном», — написав міністр.

Він зауважив, що в морських портах Ізмаїл та Рені підготовлена необхідна інфраструктура та організована перевалка нових вантажопотоків — контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів.

Також очільник відомства разом із американськими та європейськими партнерами обговорив перші результати запуску додаткових портових потужностей:

  • розпочата експлуатація більше 20 нових морських терміналів;
  • опрацьовані нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, суден-накопичувачів як плавучих складів, інших засобів;
  • побудовані нові тимчасові склади, обладнані ваги, лабораторії тощо.

Олександр Кубраков нагадав, що відновлено залізничне сполучення — дільниця Басарабяска—Березино, якою вантажі можуть відносно швидко дістатися портів. Триває і робота над сполученням пункту Джурджулешти на україно-молдовському кордоні та румунського порту Галац.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!