Ціни на свинину в Китаї продовжують знижуватися, незважаючи на зусилля влади

Джерело:  Meatinfo
свинина

Ціни на свинину в Китаї впали минулого тижня як у щотижневому, так і в річному обчисленні, оскільки нижчий, ніж очікувалося, попит і все ще достатня пропозиція продовжують чинити тиск на галузь. Середня ціна на поросят у Китаї впала на 1,3% і 46% щотижня та в річному обчисленні відповідно до 23,72 юаня/кг (3,35 долара США/кг), тоді як середня ціна на свиней також продовжила зниження. Тим часом, середня ціна на свинину також знизилася на 0,5% щотижня і на 35,5% у річному обчисленні до 24,81 юаня/кг.

Зниження зруйнувало надії багатьох представників галузі, які вважали, що ціни на свинину досягли дна і незабаром мають відновитись. Така надія на короткий час виправдалася, коли позаминулого тижня ціни на свинину та свинину зросли на 1,2% та 0,2% щотижня відповідно. Загалом зниження цін на свинину в Китаї призвело до того, що співвідношення свинини до зерна останнім часом склало приблизно від 5:1 до 6:1, що нижче за точку беззбитковості 7:1. Це означає, що свинарі втрачають гроші.

У рамках пропозиції уряду підняти ціни на свинину минулого тижня він оголосив, що закупить 10 000 тонн замороженої свинини для державних резервів, що стане третьою партією таких закупівель цього року.

Ціни на свинину в Китаї перебувають під тиском через кілька причин. Щодо пропозиції, великі свинарські компанії продавали свиней раніше звичайного графіка, побоюючись поширення таких захворювань, як африканська чума свиней, а також через необхідність отримувати доходи, оскільки цього року спостерігається більший тиск на їхній грошовий потік. Тим часом попит на свинину виявився гіршим, ніж очікувалося, оскільки через вищу, ніж зазвичай, температуру китайські домогосподарства ще не почали накопичувати свинину для консервування та інших заготовок.

Традиційно китайські сім’ї взимку купують м’ясо, наприклад свинину, щоб приготувати їжу під час місячного Нового року. Крім того, за даними джерел, недавнє поширення грипу та респіраторних захворювань на півночі Китаю також вплинуло на попит, але причини для оптимізму все ще можуть бути.

За даними Міністерства сільського господарства, поголів’я свиноматок неухильно скорочується і на кінець жовтня становило 42,1 мільйона порівняно з 43,67 мільйона у січні. За даними аналітиків Sealand Securities, поголів’я свиноматок, що налічує 42,1 мільйона голів, є зниженням на 0,7% щотижня і на 3,9% у річному обчисленні.

«Ми вважаємо, що оскільки [свинарство] знаходиться під подвійним тиском відтоку капіталу та погашення боргу, воно може провокаційно скоротити свої виробничі потужності», — зазначають аналітики.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!