Ціни на сою в Чикаго зросли до двомісячного максимуму в середу

Джерело:  Oilworld
доллар

Ціни на сою в Чикаго зросли до двомісячного максимуму в середу після того, як Міністерство сільського господарства США підтвердило повідомлення Reuters про те, що Китай здійснив найбільші одноденні закупівлі сої в США принаймні з кінця липня.

За словами трейдерів, сприятливі погодні умови у Бразилії також надали підтримку.

Кукурудза зросла, оскільки трейдери та фонди позиціонували себе напередодні щомісячних звітів Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію, які мають бути опубліковані у четвер.

Пшениця виросла на тлі нових побоювань щодо чорноморського експортного коридору після того, як українські чиновники заявили в середу, що на судні під прапором Ліберії, яке заходило до чорноморського порту на Одещині, стався вибух.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс на 3-3/4 цента до $13,65-3/4 за бушель.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 433 000 тонн соєвих бобів із США до Китаю, ще 132 000 тонн у невідомі місця призначення та 344 500 тонн соєвих бобів також у невідомі місця призначення, все для постачання у 2023/24 маркетинговому році, який розпочався. вересня.

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали в жовтні до 22-місячного мінімуму через тиск урожаю в США та слабкий експортний попит. Але з того часу ф’ючерси мають тенденцію до зростання, оскільки нестійка погода викликала проблеми у Бразилії, експортері № 1 у світі, а попит на вантажі зі США підтримав ринок.

Карл Сетцер, партнер Consus Ag Consulting, сказав: «Дивлячись на загальну картину, на грандіозну схему соєвих бобів, ситуація не більш оптимістична. Просто зараз вона менш ведмежа», повідомляє Рейтер.

Пшениця зросла на 22 центи до $5,92-1/4 за бушель, а кукурудза зросла на 7-1/2 цента до $4,76 за бушель.

Пшениця також отримала підтримку з боку врожаю пшениці в Аргентині в 2023/24 році, який склав 13,5 млн тонн, що нижче за раніше прогнозовані 14,3 млн тонн, повідомила біржа Rosario Grains.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!