Ціни на сою у понеділок зміцнилися

Джерело:  Oilword
соя доллар

Соєві боби закрилися на 14 центів вище на рівні 14,42-1/4 долара за бушель, відновившись після того, як найактивніший контракт у п’ятницю досяг 14,05 долара, найнижчого рівня з 31 жовтня.

Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго в понеділок закрилися зростанням на побоюваннях щодо затримок із посівами в США, пшениця та соя також зросли.

За словами аналітиків, кукурудза зросла пізніше протягом сесії, оскільки трейдери розмірковували про погодні умови та графіки посіву весняних культур, оскільки холодні температури зберігаються на північних рівнинах.

“Сьогодні кукурудза зросла, в основному завдяки новому врожаю на тлі нових розмов про затримки з посівами на північних рівнинах та в Дельті”, – сказав Чарлі Сернатінгер, голова відділу зерна Marex Capital Markets, повідомляє Рейтер.

Трейдери очікують на п’ятничний щорічний звіт Міністерства сільського господарства США про плани посівних площ.

Опитування Рейтер

У середньому до 2023 року очікується посів кукурудзи на 90,880 млн акрів, посівів пшениці на 48,852 млн акрів та соєвих бобів на 88,242 млн акрів.

Найактивніший контракт на кукурудзу на товарній біржі Чикаго (CBOT) зріс на 5-1/4 цента на рівні 6,48-1/4 долара за бушель, відновившись після падіння до 6,37 долара раніше на сесії.

М’яка червона пшениця озима CBOT подорожчала на 9-1/2 цента до $6,98 за бушель. Озима тверда червона пшениця KC та яра пшениця MGEX продемонстрували зростання на тлі побоювань з приводу несприятливої погоди для врожаю.

“Тверді сорти (пшениці) лідирують”, – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго. “Пшениця з Канзас-Сіті має законну історію із посухою на південних рівнинах, а яра пшениця має законну історію з відсутністю танення снігу”, повідомляє Рейтер.

Трейдери також оцінюють невизначеність угоди щодо чорноморського зерна після того, як російська ділова газета «Ведомости» у п’ятницю повідомила, що Москва може рекомендувати тимчасове припинення експорту пшениці та соняшника.

Джерела пізніше повідомили Рейтеру, що Росія не планує зупиняти експорт пшениці, але хоче, щоб експортери гарантували, що ціни, які сплачуються фермерам, були достатньо високими, щоб покрити середні виробничі витрати.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!