Ціни на сою на торговій біржі Чикаго впали в четвер

Джерело:  Оilworld
доллар

Ціни на сою на торговій біржі Чикаго впали на тлі ознак технічних торгів у четвер, хоча побоювання з приводу втрат урожаю в Бразилії після руйнівних повеней у південних регіонах підтримали ринки, повідомили брокери.

Аналітики кажуть, що, незважаючи на короткочасні дощі на Середньому Заході США, сухі вікна для посіву, як очікується, дадуть фермерам час завершити весняний посів сої, кажуть аналітики.

Сівба сої була завершена на 68%, що перевищує середню оцінку аналітиків у 66% і середній показник за п’ять років у 63%, повідомило у вівторок Міністерство сільського господарства США.

Аргентинські фермери прискорюють продаж соєвих бобів, чому сприяють вищі світові ціни та кращі погодні умови для поточного врожаю.

Очікується, що високі світові поставки стримуватимуть ціни на ф’ючерси на сою на даний момент, кажуть трейдери.

Липневі ф’ючерси на сою CBOT впали на 4-1/4 центи і зупинилися на рівні $12,09-3/4 за бушель. Липневий соєвий шрот CBOT подешевшав на 5,5 долара та закрився на рівні 363,6 долара за коротку тонну. Липневі торги соєвої олії CBOT впали на 0,16 цента до 45,72 цента за фунт.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго знижувалися другу сесію поспіль у четвер, впавши з 10-місячних максимумів, оскільки трейдери оцінювали, чи прогноз дощу в деяких частинах Росії зупинить швидке зниження оцінок урожаю для провідного світового експортера.

“Погода дає ринку пшениці привід для гідного відкату”, – сказав Чак Шелбі, президент Risk Management Commodities. “Ринок сильно підскочив, тому немає нічого незвичайного в тому, що ці два фактори викликають рух вниз”.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго CBOT впав на 11-3/4 цента і зупинився на рівні 6,81 долара за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу впали через тиск з боку ринку пшениці, а також хвильовий ефект від опублікованого у вівторок звіту Міністерства сільського господарства США, що показує швидкий прогрес посівних робіт на Середньому Заході США.

Базові ціни на пшеницю у вівторок зросли до $7,20 за бушель, що є найвищим показником з липня, після недавнього зниження оцінок урожаю в Росії через посуху та весняні заморозки.

Погодні графіки показують, що дощ наступного тижня повинен досягти посушливих районів Росії, тоді як початок збирання врожаю на південних рівнинах США також створив сезонний тиск на пропозицію.

На Середньому Заході США короткі вікна ясного неба можуть допомогти виробникам завершити посівні роботи, яких у деяких районах затримали через точкові дощі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!