Ціни на сою на CBOT знизилися у середу

Джерело:  Oilword
доллар

Пшениця в Чикаго знизилася в середу, звівши нанівець більшу частину досягнень, досягнутих напередодні, коли побоювання, що ескалація напруженості вплине на судноплавство в експортному регіоні Чорного моря, призвели до зростання ринків зерна.

Ціни на сою та кукурудзу також знизилися в середу, оскільки трейдери оцінили прогноз дощів у Південній Америці після того, як посуха посилила побоювання з приводу врожайності у найбільшому експортері сої та кукурудзи у Бразилії.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго до 17:00 за Гринвічем, знизився на 2,2% до $6,22-1/2 за бушель. Без ознак сильного попиту контракт звів нанівець більшу частину прибутку вівторка, коли він закрився більш ніж на 3% вище.

“Попит недостатньо високий, щоб зрушити сам ринок”, – сказав Марк Шульц, головний аналітик Northstar Commodities. «На даному етапі цей ринок не орієнтований на попит, ні на зернове, ні на олійне насіння», повідомляє Рейтер.

Соєві боби CBOT подешевшали на 0,57% до $13,11-1/2 за бушель, а кукурудза подешевшала на 0,78% до $4,76-1/2 за бушель.

Погодні графіки показали нерівномірність злив наступного тижня в посушливих частинах центральної та північної Бразилії, насамперед на початку січня очікувалися масштабні зливи.

Що стосується кукурудзи, опади найближчими тижнями також вплинуть на врожайність майбутнього першого врожаю та вплинуть на перспективи посадки більшого другого врожаю у Бразилії.

“В іншому не було оголошено про якісь значні розпродажі, які могли б дати вам якесь заохочення або щось ще, крім простого спостереження за погодою день у день”, – сказав Шульц, маючи на увазі відсутність оголошень з боку Міністерство сільського господарства США. експортні продажі до Китаю та інших країн цього тижня.

Китай продовжує робити кроки з впровадження ГМО-кукурудзи та соєвих бобів. У нещодавній заяві Міністерство сільського господарства та сільського господарства перерахувало 26 насінницьких компаній, які можуть виробляти та продавати насіння у Китаї. Примітка: усі 26 перерахованих компаній є внутрішніми китайськими компаніями.

Бразильські фермери в Мату-Гросу почали збирати соєві боби в ранній термін за всю історію спостережень: станом на 27 грудня було зібрано 1% території штату (близько 300 тисяч акрів). Деякі фермери в Мату-Гросу все ще саджають (пересаджують) соєві боби, оскільки на початку цього року уряд послабив обмеження щодо запобігання іржі соєвих бобів.

Abiove скоригував свій прогноз щодо ситуації із соєю в Бразилії, включаючи скорочення виробництва на 1,6 млн тонн до 160,3 млн тонн (USDA 161). Експорт бобів скоротився на 900 тис. тонн до 99,3 млн. тонн (USDA @ 99,5), хоча переробка сої залишилася без змін на рівні 54,5 млн. тонн. Виробництво шроту та олії склало 41,7 млн тонн і 11 млн тонн порівняно з грудневим прогнозом WAOB у 43,2 млн тонн і 10,7 млн тонн відповідно.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!