Ціни на соєві боби зросли на 3%

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на кукурудзу в США виросли в четвер на вигідних покупках після досягнення 2,5-річного мінімуму на початку сесії, тоді як ціни на соєві боби виросли на 3%, оскільки трейдери знову переключили свою увагу на невизначені погодні умови та побоювання щодо з приводу врожаю та постачання, вважають аналітики.

Падіння долара підняло ціни на пшеницю, а також кукурудзу та соєві боби, що зробило американське зерно більш конкурентоспроможним на світовому ринку. Долар США впав до найнижчого рівня з квітня 2022 року, сподіваючись, що уповільнення інфляції в США переконає ФРС призупинити підвищення ставок після цього місяця.

Груднева ціна кукурудзи на товарній біржі Чикаго подорожчала на 16-3/4 цента за ціною 5,00-1/2 долара за бушель, піднявшись після падіння до 4,81 долара, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту на кукурудзу з січня 2021 року.

Листопадові соєві боби подорожчали на 42 центи, або 3,2%, за ціною 13,69-3/4 доларів за бушель, а вереснева пшениця подорожчала на 7 центів за ціною 6,39-3/4 доларів за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу та сою виросли наступного дня після розпродажу, коли Міністерство сільського господарства США прогнозувало масивні врожаї обох культур цього року, незважаючи на посушливі умови, що завдають стрес рослинам на ранніх стадіях розвитку.

До четверга трейдери вважали, що врожай у Сполучених Штатах, другому за величиною у світі експортері кукурудзи та соєвих бобів, як і раніше, наражається на погодні ризики.

“У нас є шляхи для розвитку у вегетаційний період”, – сказав Террі Лінн, аналітик Linn & Associates в Чикаго, додавши, що постачання сої залишаються особливо ненадійними, враховуючи падіння посівних площ у США цього року.

«Торгівці визнають, що зараз у нас немає можливості поступатися за врожайністю (соєвими бобами). Тут є ризик, і він усунений у бік зростання», – сказав Лінн, повідомляє Рейтер.

Він зазначив, що Міністерство сільського господарства США у четвер підтвердило приватний продаж 315 704 метричних тонн соєвих бобів нового врожаю зі США до Мексики.

Деякі частини північного заходу Середнього Заходу наступного тижня залишаться посушливими, тоді як ключовий період зростання соєвих бобів все ще попереду в серпні.

“Звіти Міністерства сільського господарства США зазвичай не мають довгострокового ефекту, припускаючи, що ринок змістить свою увагу на погодні умови та хід збирання врожаю”, – повідомила брокерська компанія Copenhagen Merchants.

Торговці пшеницею продовжували стежити за посушливими умовами для ярої пшениці в Північній Америці, результатами збирання озимої пшениці в Північній півкулі та переговорів про “зерновий коридор” з України.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!