Ціни на соєві боби зросли, а зернові знизилися після звіту Conab

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго завершили день зростанням у четвер на хвилі покупок наприкінці сесії, оскільки ринок щосили намагався отримати ясність щодо розміру бразильського врожаю, повідомили трейдери.

І Міністерство сільського господарства США, і бразильська агенція з рослинництва Conab знизили свої прогнози щодо обсягу виробництва сої в Бразилії через спекотну та посушливу погоду.

Але наскільки меншим може стати врожай, поки що неясно, оскільки агенції продовжують малювати різні картини, кажуть трейдери.

Тим часом Міністерство сільського господарства США збільшило рекордний урожай сої у Бразилії у 2022-2023 роках та кінцеві запаси сої, згідно з щомісячним звітом про світовий попит та пропозицію, опублікованою у четвер.

“Це говорить про те, що минулого року був рекордний урожай, який продовжує тиснути на ринок”, – сказала Сьюзан Страуд, аналітик інформаційного бюлетеня No Bull та консультативної служби з сировинних товарів, повідомляє Рейтер.

«Мало того, що торік у Бразилії був рекордний урожай, вони ще мають величезну кількість бушелів, які все ще лежать», – сказала вона.

Урожаї Бразилії важливі, оскільки вона є найбільшим у світі постачальником сої та конкурує зі Сполученими Штатами за світові продажі.

За словами трейдерів, ф’ючерси на кукурудзу на короткий час стали позитивними, на новинах про те, що врожай кукурудзи в Бразилії трохи менший, ніж очікувалося, а потім знову знизилися.

А ф’ючерси на пшеницю продовжують зазнавати тиску через ознаки падіння цін у Росії, найбільшого експортера пшениці, що посилило побоювання з приводу жорсткої конкуренції за експорт.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс на 4-1/5 цента до $11,93-1/2 за бушель.

CBOT кукурудза закрилася зниженням на 1 цент до $4,33-1/4 за бушель, а CBOT пшениця закрилася на 13-1/2 цента нижче за $5,88-1/2 за бушель.

Ф’ючерси на сою знизилися в середині сесії після того, як Міністерство сільського господарства США встановило, що виробництво сої в Бразилії становитиме 156 мільйонів тонн порівняно зі 157 мільйонами тонн у січні, згідно з щомісячним звітом Міністерства сільського господарства США про світовий попит та пропозицію.

Цей прогноз набагато перевищує оцінку, опубліковану в четвер Conab, згідно з якою врожай сої в Бразилії 2023/24 року становитиме 149,4 мільйона метричних тонн.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!