Ціни на соєві боби в Чикаго впали до тритижневого мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ціни на соєві боби в Чикаго впали до тритижневого мінімуму, а кукурудза різко впала у вівторок після того, як в урядовому звіті йдеться про те, що спекотна і суха літня погода не завадила врожаю такою мірою, як очікували деякі трейдери.

Міністерство сільського господарства США підвищило прогноз щодо врожаю кукурудзи, оскільки очікування великих прибраних площ переважили збитки, завдані прогнозам урожайності через тривалі періоди посухи, йдеться у щомісячному звіті World Agricultural Supply and Demand Estimates (WASDE).

Хоча Міністерство сільського господарства США знизило свій прогноз щодо врожаю сої, ці прогнози, як і раніше, підривають очікування трейдерів про те, що менші врожаї можуть підтримати ціни на врожай.

“Очевидно, що бугаї будуть розчаровані тим, що виробництво кукурудзи та соєвих бобів не скоротилося”, – сказав Крейг Тернер, сировинний брокер Daniels Trading, повідомляє Рейтер.

Проте, за прогнозами, врожайність сої та кукурудзи буде п’ятою за величиною за всю історію спостережень.

Тим часом напередодні звіту ф’ючерси на пшеницю в Чикаго впали до 33-місячного мінімуму.

Найактивніший активний контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав до нового контрактного мінімуму в 5,70 долара за бушель на початку торгової сесії – найнижчого рівня з 9 грудня 2020 року. Але пшениця поновилася на тлі прогнозів у звіті WASDE. Світові обсяги виявилися нижчими за очікування і торги завершилися на рівні $5,87-1/2.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT подешевшав на 9-1/4 центу до $4,76-1/2 за бушель. Раніше в ході сесії контракт на кукурудзу, що найбільш активно торгується, впав до $4,73-1/2 за бушель, найнижчого рівня з 16 серпня.

Листопадовий ф’ючерс на соєві боби CBOT завершив торги зниженням на 22-1/2 цента до $13,46-1/2 за бушель. Раніше в ході сесії найактивніший контракт на соєві боби досягнув $13,40-3/4 за бушель, найнижчого рівня з 23 серпня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!