Ціни на соєві боби у США знизилися у четвер

Джерело:  Oilworld
долар

Ціни на соєві боби в США знизилися в четвер після виходу нижчих, ніж очікувалося, щотижневих даних щодо експортних продажів від Міністерства сільського господарства США (USDA), сезонного збільшення постачання врожаю південноамериканського врожаю та падіння цін на соєву олію.

Ф’ючерси на соєві боби наблизилися до місячного мінімуму середовища, оскільки чисті експортні продажі США минулого тижня виявилися нижчими за очікування ринку і склали 194 220 метричних тонн, згідно з щотижневими даними Міністерства сільського господарства США, опублікованими в четвер.

Аналітики кажуть, що щоденні оголошення Міністерства сільського господарства США про додаткові продажі до Мексики у розмірі 152 404 тонн не надали особливої підтримки, оскільки постачання до Бразилії прискорюються, а продажі до США з початку сезону залишаються приблизно на 19% нижчими за торішні.

За словами Браяна Сплітта, співзасновника AgMarket, також зберігається нестача попиту на соєві боби у США з боку нового врожаю.

«Великий урожай у Бразилії справді перешкоджає цьому».

Травневі соєві боби CBOT подешевшали на 2-1/4 цента до $11,80 за бушель, а травневі ціни на кукурудзу зросли на 3-1/2 цента до $4,35-1/4 за бушель.

Відсутність інтересу трейдерів до соєвих бобів, які знижувалися впродовж шести з останніх семи торгових сесій, мабуть, спричинена очікуваннями на те, що великий урожай бразильських бобів потрапить на експортні ринки. “Ситуація із соєвими бобами складається так, що фонди знову відкривають короткі позиції на тлі великого врожаю в Бразилії та швидкого зниження обсягів експорту до США”, – зазначив Арлан Судерман зі StoneX.

Торги на кукурудзу завершилися на впевненій ноті щодо вигідних покупок наприкінці сесії, хоча щотижневий експортний продаж минулого тижня впав до найнижчого рівня майже за три місяці, але все ще відповідав торговим оцінкам.

Ціни на пшеницю знизилися після того, як російський експортер зерна Aston спростував інформацію про те, що місцева влада призупинила частину його експорту, що зменшило недавнє занепокоєння з приводу уповільнення поставок із найбільшої у світі держави-постачальника пшениці.

Проте слабший долар підтримав ринок.

Трейдери стежать за погодою на Середньому Заході США напередодні сівби кукурудзи, яка має збільшитися найближчими тижнями.

Хоча очікується, що дощ та сніг у центральному кукурудзяному поясі підвищать запаси вологи у ґрунті, наприкінці цього місяця прогнозуються вищі температури, які можуть допомогти у польових роботах.

Травнева пшениця CBOT зросла на 1/4 цента до $5,56-1/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!