Ціни на соєві боби та кукурудзу на CBOT впали

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли до чотиримісячного максимуму в середу після того, як уряд США підтвердив приватний продаж американської пшениці Китаю третій день поспіль, що стало найбільшою хвилею китайських закупівель майже за десятиліття.

Ціни на соєві боби та кукурудзу впали, оскільки ринки зіткнулися з прогнозом про такі необхідні дощі в Південній Америці, що знизило занепокоєння з приводу шкоди врожайності від посухи.

Станом на 18:00 за Грінвічем, березнева пшениця на торговій біржі Чикаго подорожчала на 5-1/4 цента, або 0,8%, до 6,36-1/2 долара за бушель після досягнення 6,49-1/2 долара, найвищого показника на біржі із 9 серпня.

Ф’ючерси на пшеницю виросли після того, як Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 372 000 тонн американської м’якої червоної озимої пшениці (SRW) до Китаю, що стало третім подібним оголошенням про продаж за три дні.

Міністерство сільського господарства США підтвердило замовлення на постачання понад 1 мільйона тонн пшениці до Китаю з понеділка, що є найбільшим тижневим обсягом продажу в цю азіатську країну з липня 2014 року та близьким до найбільшого тижневого обсягу за всю історію.

“У них безперечно є програма покупок, і я не думаю, що вони закінчили”, – сказав Джефф Томпсон, аналітик Marex Capital, повідомляє Рейтер.

Міністерство сільського господарства США також підтвердило новий продаж 136 000 тонн соєвих бобів із США до Китаю.

Незважаючи на попит, еталонні соєві боби CBOT подешевшали на 9-1/2 цента, або 0,7%, до $12,96 за бушель, а кукурудза подешевшала на 5-1/2 цента, або 1,1%, до $4, 85 за бушель.

На кукурудзу та соєві боби чинили тиск прогнози погоди у Бразилії та деяких частинах Південної Америки, де протягом наступних двох тижнів прогнозувався дощ, що спростувало побоювання щодо впливу посухи на врожайність сільськогосподарських культур.

Трейдери очікують оновлених оцінок урожаю в четвер від бразильського урядового агентства Conab, а також щомісячних звітів про попит та пропозицію, які мають вийти у п’ятницю від Міністерства сільського господарства США. Аналітики, опитані Reuters, очікують, що Міністерство сільського господарства США знизить свої оцінки врожаю сої та кукурудзи у Бразилії у 2023/24 році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!