Ціни на соєві боби на CBOT найнижчі з 2020 року

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в понеділок різко впали на тлі очікувань сприятливого впливу дощів на врожай в центральній частині США, в той час як трейдери очікували результатів щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про хід і стан врожаю.

Серпневі соєві боби подешевшали на 22,3/4 цента до 10,54,3/4 долара за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби в листопаді впали на 9 центів до 10,39-1/2 долара за бушель, досягнувши мінімуму, що не спостерігався з жовтня 2020 року.

Соєвий шрот на CBOT у серпні подорожчав на 2,20 долара до 355,50 долара за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні завершили торги зниженням на 0,82 цента до 42,84 цента за фунт.

За словами аналітиків, побоювання щодо погоди для врожаю в США слабшають, оскільки прогнози обіцяють більш вологу та прохолодну погоду в деяких частинах Середнього Заходу у середині серпня.

Міністерство сільського господарства США повідомило про перевірку експорту соєвих бобів обсягом 403 268 тонн за тиждень, що закінчився 25 липня, порівняно з 338 255 тоннами на попередньому тижні.

Аналітики зазначають, що Китай повільно резервує соєві боби нового врожаю, тоді як фермери тримають великі запаси старого врожаю.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в понеділок зміцнилися, оскільки дані експортних інспекцій у США продемонстрували ознаки високого попиту, а трейдери очікують результатів щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про хід і стан врожаю.

Вересневий ф’ючерс CBOT на м’яку червонозерну пшеницю озиму виріс на 7,5 цента до 5,31 долара за бушель.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозерну пшеницю озиму KC виріс на 8 центів до 5,53,5 дол. за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX виріс на 3 центи до 5,91,5 дол. за бушель.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що обсяг інспекцій пшениці за тиждень, що закінчився 25 липня, становив 431 233 тонни порівняно з 237 965 тоннами попереднього тижня.

Морози у головному сільськогосподарському регіоні Аргентини погіршили стан урожаю пшениці 2024/25 року, який і так страждає від наслідків сильної посухи, йдеться у звіті зернової біржі Росаріо.

За оцінками сільськогосподарського управління FranceAgriMer, станом на 22 липня 50% м’якої пшениці у Франції перебували у хорошому чи відмінному стані, що нижче за показники за тиждень до цього (52%) і за аналогічний період (78%), зафіксованих роком раніше.

Американські виробники зерна стикаються із жорсткою конкуренцією за глобальні експортні продажі з регіону Чорного моря. Трейдери стежать за спекою та посухою в Україні, великому виробнику пшениці та кукурудзи.

Експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня практично не змінилися, і аналітики кажуть, що ціни досягли дна, оскільки фермери неохоче продають через різке падіння рентабельності.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 1,3/4 цента до 396,1/4 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на кукурудзу грудня зросли на 2,1/4 цента до 4,12,1/4 долара за бушель.

За даними Commodity Weather Group, шторми повертаються в деякі райони західної частини Середнього Заходу після того, як побоювання щодо прогнозів спекотної та сухої погоди минулого тижня сприяли зростанню цін.

Міністерство сільського господарства США повідомило про щотижневі експортні перевірки кукурудзи за тиждень, що закінчився 25 липня, в обсязі 1 058 922 тонни порівняно з 991 257 тоннами попереднього тижня.

За даними AgRural, бразильські фермери у ключовому регіоні Центр-Південь завершують збирання другого врожаю кукурудзи.

Ринок ф’ючерсів на канолу ICE Futures у понеділок знизився, оскільки ведмежі сигнали на графіках і втрати на соєвому комплексі Чикаго чинили тиск на вартість.

Вважалося, що трейдери спекулятивних фондів повернулися збільшуючи свої короткі позиції, а прилеглі технічні графіки вказували на зниження. Проте листопадовий контракт зумів виявити підтримку та завершив свої мінімуми за день.

Відносно сприятливі прогнози погоди у Північній Америці також виявилися ведмежими: у другій половині серпня очікується прохолодніша погода у преріях.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Зміна ціни на канолу

Листопад 634,90 -11,60

Січень 643,30 -10,80

Березень 650,20 -9,70

Травень 658,20 -6,50

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!