Ціни на пшеницю в ЄС зростають

Джерело:  Oilworld
евро

Європейські ф’ючерси на пшеницю зросли у вівторок після того, як Єгипет здивував ринок, оголосивши імпортний тендер на закупівлю величезного обсягу пшениці з відстроченням постачання.

Однак зростання цін було помірним. Трейдери намагалися зрозуміти оголошення, яке порушувало звичайні умови тендеру Єгипту, і деякі сумнівалися, що країна зможе отримати максимальні 3,8 млн. метричних тонн, на які розраховували.

Раніше цього дня на Euronext спостерігалася стабільність, чому сприяло ослаблення євро на тлі відновлення долара після масштабного розпродажу на фінансових ринках у понеділок, викликаного побоюваннями рецесії.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на Euronext зросли на 1,2% до 218,25 євро ($238,50) за тонну.

Ціни зросли ще більше, після того як єгипетський державний покупець GASC заявив, що проведе тендер 12 серпня. Обсяг постачання у розмірі до 3,8 млн тонн був запрошений з постачанням у період з жовтня до квітня, при цьому постачальники мали отримати оплату протягом 270 днів.

Порушення звичайної практики Єгипту щодо закупівлі пшениці для найближчого постачання в менших кількостях викликало у трейдерів подив, і деякі припустили, що на рішення GASC могли вплинути ризик поширення війни на Близькому Сході та глобальні економічні потрясіння.

“Це оптимістичні новини в період дуже слабкого попиту”, – сказав німецький трейдер. «GASC зможе купити певний обсяг навіть за цих умов оплати. Ціни на пшеницю низькі, а обсяги та якість урожаю як у росії, так і у Франції скоротилися».

За словами трейдерів, російська пшениця та інші види пшениці чорноморського походження, швидше за все, зростуть у продажах, хоча пропозиції на найвіддаленіші періоди можуть виявитися непривабливими для GASC.

За словами трейдера, російська пшениця із вмістом протеїну 11,5% із постачанням через Чорне море у серпні/вересні у вівторок коштувала близько 210 доларів за тонну FOB.

Очікується, що врожай м’якої пшениці у Франції через дощі скоротиться до найнижчого рівня за 41 рік — 25,17 млн ​​тонн, повідомило у вівторок Argus Media, що відповідає іншим ринковим оцінкам.

У Німеччині цього тижня очікується переважно спекотна та сонячна погода, яка має сприяти початку збирання врожаю після неодноразових затримок через дощі.

За словами трейдерів, надходили повідомлення про втрату якості врожаю на півдні Німеччини, проте перспективи у північних експортних зонах виглядають кращими, і кілька днів сприятливої ​​погоди мають дозволити фермерам завершити збирання врожаю.

Експорт м’якої пшениці з ЄС цього сезону досяг 2,18 млн тонн, що на 39% менше, ніж роком раніше, хоча дані щодо Франції все ще неповні, як показують дані.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!