Ціни на пшеницю в ЄС впали до найнижчого рівня з квітня через тиск, що зберігається, з боку пропозиції

Джерело:  Oilword
евро

Ф’ючерси на європейську пшеницю в п’ятницю впали до найнижчого рівня з квітня, оскільки поширені прогнози уряду США підкреслювали великі світові поставки, включаючи більший, ніж очікувалося, урожай у США.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на Euronext знизилися на 1,5% до 220,00 євро (239,84 дол. США) за тонну.

Контракт впав до 218,25 євро, найнижчого рівня з 22 квітня, відразу після публікації щомісячного світового звіту Міністерства сільського господарства США (USDA), але, як і раніше, утримав рівень підтримки графіка 220 євро на момент закриття.

Ціни опинилися під тиском цього місяця, оскільки тепла суха погода сприяла просуванню збирання врожаю в поясах США та росії. Це переважило погані перспективи у Франції, де, як очікується, сильні дощі знизить виробництво одного з найнижчих рівнів за десятиліття.

«Увага ринку, як і раніше, прикута до дуже дешевої російської пшениці та низьких українських цін, які наближаються до рівня 200 доларів за тонну FOB», — сказав один німецький трейдер.

«Наступного тижня на півдні росії прогнозується переважно спекотна та суха погода, що буде позитивним фактором для ходу збирання врожаю».

Російська пшениця з 12,5% протеїну для постачання у серпні через Чорне море коштувала $220-$221 за тонну FOB проти близько $216-221 у понеділок. Російська пшениця з 11,5% протеїну коштувала близько $211-$213 за тонну FOB, а українська 11,5% – $199-$209 за тонну FOB.

У Швеції, яка доповнює експортні поставки з Балтійського регіону, після затримок через дощі починається перше збирання ячменю.

Прогнози з торгівлі пшеницею у Швеції становлять близько 2,9 млн. тонн проти 2,5 млн. тонн минулого року.

“Шведські озимі зернові виглядають добре, але низькі ціни на Чорному морі знижують перспективи експорту”, – сказав шведський трейдер.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!