Ціни на пшеницю в ЄС впали до чотиримісячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
евро

За словами трейдерів, пшениця на Euronext у середу впала третій день поспіль до найнижчого рівня за останні чотири місяці, оскільки конкуренція з боку дешевших поставок із країн Чорного моря переважила невтішні результати щодо врожаїв у Західній Європі.

Ф’ючерси на пшеницю за грудневими ф’ючерсами на Euronext знизилися на 1,3% – до 219,50 євро (241,85 дол. США) за тонну.

Раніше контракт упав до найнижчого рівня з кінця березня – 219,25 євро, подолавши рівень підтримки на графіку 220 євро.

Ф’ючерси на вересень впали ще сильніше, закрившись на 2,1% нижче за відмітку 206,25 євро, після того як також досягли найнижчого значення з березня — 205,50 євро.

Позицію найближчого місяця було відзначено коригуваннями перед закінченням терміну опціонів за контрактом у четвер.

У Франції, де фермери збирають найскромніший урожай з 1980-х років після кількох місяців злив, якість пшениці виявилася неоднозначною, особливо за натурною вагою, повідомило в середу сільськогосподарське управління FranceAgriMer.

За словами трейдерів, незважаючи на скорочення експортного профіциту, Франції, як і раніше, необхідно знайти закордонний попит, а нерівномірна якість може змусити постачальників продавати його дешевше.

“Франції потрібно знайти ринок для врожаю тієї якості, що маємо”, – сказав ф’ючерсний дилер. «У липні був експорт, що спирається на старі запаси врожаю, але нам потрібне друге дихання».

Повільний початок сезону експорту пшениці з ЄС та ранній імпорт пшениці та кукурудзи з України сприяли виникненню ведмежих настроїв.

Трейдери стежили за прямими переговорами між Єгиптом та постачальниками. Чорноморське походження, включаючи російську пшеницю, розглядалося як предмет суперечки, оскільки Єгипет прагне додати до 280 тисяч тонн чорноморської пшениці, яку він купив на тендері у понеділок.

Російська пшениця із вмістом протеїну 11,5% з постачанням через Чорне море у серпні/вересні в середу коштувала близько 212–215 доларів за тонну FOB, тоді як російська пшениця із вмістом протеїну 12,5% коштувала близько 218–222 доларів за тонну FOB .

Очікується, що затримка збирання врожаю пшениці в Німеччині через дощі завершиться цього тижня; роботи також завершуються у Польщі.

«Врожайність у Польщі може бути на 10–15% нижчою, ніж минулого року», — сказав один польський трейдер. «Якість польської пшениці в цілому хороша, але відсоток кормової пшениці, ймовірно, буде більшим, ніж очікувалося».

Польська пшениця з вмістом протеїну 12,5% з поставкою в порти у серпні/вересні подешевшала на 20 злотих за тиждень до приблизно 900 злотих (209,9 євро) за тонну через низький експортний попит.

Активність у Польщі була низькою, фермери неохоче продавали, а експорт сповільнився, додав трейдер, оцінивши експорт пшениці нового сезону до 24 липня 181 000 тонн, що становить лише третину від рівня минулого року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!