Ціни на пшеницю в ЄС продовжують падати

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у вівторок впали другий день поспіль, оскільки зусилля імпортера Єгипту зі збільшення поставок, що продовжуються, підкреслили доступність більш дешевої чорноморської пшениці.

Грудневий ф’ючерс на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизився на 0,9% до 222,50 євро (244,17 дол. США) за тонну.

Раніше контракт досяг нового тижневого мінімуму на рівні 221,50 євро, наблизившись до тримісячного мінімуму, досягнутого в середині липня.

Євро зміцнився, оскільки долар впав через менше, ніж очікувалося, зростання цін виробників у США, що також чинило тиск на пшеницю Euronext.

За словами трейдерів, після купівлі 280 000 тонн української та болгарської пшениці на тендері в понеділок, що значно менше від 3,8 млн тонн, Єгипет веде прямі переговори з постачальниками, щоб забронювати додатковий обсяг у розмірі до 1,8 млн тонн, в тому числа потенційно з росії.

“Не тільки росія, а й інші країни Чорноморського регіону мають намір міцно закріпитися на експортних продажах”, – заявив один німецький трейдер.

«Схоже, що найближчим часом захід ЄС опиниться на узбіччі експорту».

Щотижневі дані Європейського союзу показали, що експорт м’якої пшениці з блоку цього сезону знизився на 22% порівняно з минулим роком.

Хоча розрив з обсягом минулого сезону скоротився, а дані щодо Франції, найбільшого постачальника в ЄС, неповні, європейські трейдери стурбовані тим, що нових експортних замовлень виходить замало.

Ф’ючерси на пшеницю отримали деяку підтримку після опублікованого у понеділок щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США про врожай, в якому Міністерство сільського господарства США знизило свої прогнози щодо виробництва пшениці у США, а також запасів пшениці та кукурудзи у США.

Проте рясні поставки чорноморської пшениці пом’якшили побоювання з приводу виробництва в інших місцях, у тому числі у Франції, де фермери завершують збирання найнижчого врожаю пшениці з 1980-х років.

У Німеччині спекотна погода дозволила фермерам наблизитися до завершення збирання пшениці, а трейдери оцінювали, як дощі останніх тижнів вплинули на врожайність і якість.

“Я думаю, що збирання врожаю пшениці в Німеччині буде практично завершено до кінця цього тижня”, – сказав інший трейдер.

“Як тоннаж, так і якісні показники, такі як вміст білка і кількість падіння, могли постраждати, але не в таких масштабах, як у Франції”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!