Ціни на пшеницю в ЄС падають

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на європейську пшеницю впали в понеділок, оскільки єгипетський тендер на імпорт привернув увагу до конкурентоспроможних постачань із Чорного моря, хоча несподіваний перегляд прогнозів постачання пшениці та кукурудзи до США у бік зниження допоміг обмежити втрати.

Грудневий ф’ючерс на пшеницю, найактивніша позиція на паризькій біржі Euronext, знизився на 0,9% до 224,50 євро (245,27 дол. США) за тонну.

Раніше контракт впав до найнижчого рівня майже за тиждень у 222,25 євро, перш ніж трохи відновитися в ногу з пшеницею Чикаго, оскільки Міністерство сільського господарства США (USDA) здивувало ринки зерна, знизивши свої прогнози з виробництва пшениці, а також запасів пшениці та кукурудзи. у США.

У центрі уваги дня був тендер Єгипту на постачання величезного обсягу пшениці в 3,8 млн тонн з постачанням у період з жовтня до квітня.

За словами трейдерів, на єгипетський тендер подали заявки близько 15 постачальників, при цьому найнижча ціна до доставки була на українську пшеницю, а обмежена кількість пропозицій на французьку пшеницю була набагато дорожчою.

Результати

Рясні постачання чорноморської пшениці за конкурентними цінами відвернули увагу від жахливого врожаю у Франції, де міністерство сільського господарства прогнозує, що основний урожай пшениці досягне найнижчого обсягу з 1980-х років — 26,3 млн. тонн.

“Лише Чорне море претендує на експорт”, – сказав ф’ючерсний трейдер. «Для французького зернового сектора все буде похмуро, якщо ціни у росії не почнуть зростати».

Зниження виробництва через дощі, низькі ціни та вищі витрати на фактори виробництва стали потрійним ударом для французьких фермерів, які вже влаштовували акції протесту на початку цього року.

“Українські поставки у великих обсягах виходять на міжнародний ринок”, – повідомив німецький трейдер.

У Західній Європі спекотна погода дозволила французьким фермерам завершити збирання врожаю, а німецьким виробникам прискорити польові роботи.

“Я думаю, що близько 80% пшениці в Німеччині вже зібрано, і за останні дні було досягнуто значного прогресу”, – сказав інший трейдер.

За словами трейдерів, нещодавні дощі, як очікується, призведуть до зниження обсягів та якості в Німеччині, і зараз ринкові оцінки виробництва становлять 19–19,5 млн. тонн, а також говорять про те, що в деяких районах може бути втрачено до 1 процентного пункту. вмісту білка.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!