Ціни на пшеницю в Індії можуть впасти на 5–6 рупій/кг

Индия

Федерація борошномельників Індії (RFMFI) привітала рішення уряду продати 30 лакхів (3 млн тонн) пшениці на відкритому ринку та заявила, що цей крок призведе до зниження цін на пшеницю та пшеничне борошно (atta) на 5–6 рупій ($ 0,061–0,074) за кг, повідомляє Economictimes.indiatimes.com .

Запаси будуть продані державною харчовою корпорацією Індії (FCI) протягом наступних двох місяців різними каналами.

У той час як пшениця продаватиметься оптовим споживачам, наприклад борошномелам, через електронний аукціон, FCI пропонуватиме пшеницю за 23,50 рупій/кг ($ 0,29) державному сектору/кооперативам/федераціям.

Згідно з урядовими даними, середня ціна пшениці у великих містах становила 33,43 рупії ($ 0,41) за кілограм у середу проти 28,24 рупії ($ 0,35) за кг рік тому. Середні ціни на атту (пшеничне борошно) становили 37,95 рупії ($0,47) за кг проти 31,41 рупії/кг ($0,39) рік тому.

Міністерство заявило, що продаж пшениці на ринку за цією схемою матиме «негайний вплив на стрімке зростання цін на пшеницю та на неї, допоможе стримати зростання цін і принесе значне полегшення звичайним людям».

Також пшениця буде пропонуватися за пільговою ставкою 2350 рупій ($28,83) за центнер державним PSU/кооперативам/федераціям, Kendriya Bhandar/NCCF/NAFED тощо без електронного аукціону.

Перший електронний аукціон пшениці FCI, ймовірно, відбудеться 1 лютого, тендер буде оголошено в п’ятницю

Голова FCI просить офіційних осіб вжити всіх необхідних заходів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!