Ціни на пшеницю в Індії можуть різко зрости

Джерело:  Feedlot
Индия

За оцінками уряду Індії, на початок грудня внутрішні запаси пшениці в країні становили 19 мільйонів тонн, що є найнижчим показником за останні 7 років, повідомляє Reuters.

Водночас наголошується, що цей обсяг запасів пшениці вже передбачає зростання цін на внутрішньому ринку.

Місцеві трейдери повідомляють, що індійські фермери вже продали свої запаси, і через це зернові виробники змушені купувати пшеницю на тендерах, які проводять індійська продовольча корпорація.

Очікується, що до початку нового сезону (1 квітня 2024 року) запаси пшениці в країні скоротяться до 6 мільйонів тонн, що є незадовільним показником порівняно з нормою, встановленою для цього періоду 7,46 мільйона тонн.

Слід зазначити, що індійські фермери вже розпочали посівну кампанію пшениці, і збирання врожаю розпочнеться до березня. Проте сухі погодні умови створили дефіцит вологи у ґрунті та знизили рівень води у водоймах, тому хоча аграрії можуть збільшити посівні площі під пшеницею, вони, швидше за все, не зможуть досягти минулорічних показників. Разом з тим, вищі світові ціни на пшеницю можуть стимулювати фермерів до більшого посіву цього зерна.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!