Ціни на пшеницю, кукурудзу та сою на Чикаго впали у п’ятницю

Джерело:  zerno.avs
доллар

У п’ятницю, 07 червня 2024 року ціни на американську пшеницю різко впали. За підсумками торгового дня липневі котирування м’якої озимої пшениці SRW на товарній біржі Чикаго CBOT знизилися до $230,56 за тонну, липневі ф’ючерси твердої озимої пшениці KCBT в Канзас-Сіті – до $244,62 за тонну, липневі ф до $255,18 за тонну.

Чиказькі ф’ючерси на зерно та олійні культури різко впали у п’ятницю. Багато в чому ведмежий настрій на тижні, що завершився, був пов’язаний зі сприятливими прогнозами щодо врожаїв у США, включаючи майже нормальні темпи сівби.

Зниження ф’ючерсів пшениці сталося незважаючи на те, що росія оголосила у п’ятницю надзвичайний стан у 10 регіонах через збитки, завдані врожаю через погодні умови. Прогнози російських аналітиків щодо врожаю пшениці в росії ще більше впали минулого тижня, тепер вони на 14% нижчі від початкових прогнозів із загрозою додаткових скорочень.

Оголошення Туреччиною у п’ятницю про заборону імпорту пшениці з 21 червня по 15 жовтня, щоб «захистити місцевих виробників в умовах коливань цін», стало ще одним ударом за цінами на пшеницю.

Значний розворот курсу долара США у бік підвищення у п’ятницю, викликаний набагато кращими, ніж очікувалося, травневими звітами із зайнятості, також чинив тиск на ф’ючерси на зерно, особливо на пшеницю. Зміцнення долара США робить пшеницю та інші культури американського походження дорожчими на міжнародному ринку.

Соєві боби розпродувалися в п’ятницю, незважаючи на перший із січня суттєвий продаж американської сої Китаю. Міністерство сільського господарства США опублікує свою першу оцінку стану посівів американської сої у понеділок, і початковий рейтинг за останнє десятиліття становив у середньому 68% від хорошого до чудового.

Що стосується пропонованого бразильського податкового плану, Метью Круз, президент Commstock Investments, прокоментував так: «Схоже, що план розрахований на чотири місяці, після чого для продовження його дії буде потрібне додаткове схвалення. Я думаю, що всі досі намагаються зрозуміти наслідки цього. Але перше враження таке, що це зашкодить внутрішній пропозиції і, можливо, зробить експортну ціну менш привабливою, поставивши США в однакове становище, але це ще потрібно з’ясувати».

Митниця Китаю повідомила, що імпорт сої у травні становив 10,22 млн тонн, що на 15% менше, ніж у травні 2023 року. Більшість імпорту надійшла з Бразилії, збільшенню якого завадила повінь Ріу-Гранді-ду-Сул. Календарний імпорт з початку року становив 37,37 млн ​​тонн, що на 5,4% менше у річному обчисленні.

Ф’ючерси на ріпак ICE впали в п’ятницю, відступивши на тлі технічного продажу та фіксації прибутку після зростання липневого контракту на 3,7% у четвер, а також загалом сприятливої ​​погоди в Канаді, повідомили трейдери. Липневий ріпак впав на $9,70 та зупинився на рівні $630,10 за метричну тонну.

Липневі ф’ючерси на пшеницю SRW на торговій біржі Чикаго (CBOT) впали на 12 центів до $6,27-1/2 за бушель, липнева кукурудза CBOT знизилася на 3-1/4 цента до $4,48-3/4 за бушель, ф’ючерси на липневі соєві боби впали на 20-3/4 центи до $11,79-1/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!