Ціни на пшеницю, кукурудзу та сою на Чикаго в середу знову знизилися

Джерело:  zerno.avs
доллар

У середу, 05 червня 2024 року, ринок пшениці продовжив падіння, ф’ючерси на американську пшеницю зазнали двозначних втрат. За підсумками торгового дня липневі котирування м’якої озимої пшениці SRW на товарній біржі Чикаго CBOT впали до $237,64 за тонну, липневі ф’ючерси твердої озимої пшениці KCBT в Канзас-Сіті – до $248,48 за тонну, липневі ф до $261,79 за тонну.

Ф’ючерси на пшеницю в середу зазнали двозначних втрат, оскільки трейдери продовжили згортати свої липневі позиції напередодні періоду поповнення основного індексного фонду. «На зернові чинили тиск новини, що цього року Китай має намір почати закуповувати більше внутрішнього зерна для резервів і менше покладатися на імпорт. Пшениця зазнала додаткового тиску через прогнози світового виробництва і різниці в цінах на кукурудзу і пшеницю. Ця різниця вже почала впливати на попит на кормову пшеницю на світовому ринку», — каже Карл Зетцер, партнер Consus Ag Consulting.

Прогнози аналітиків щодо щотижневого експортного продажу пшениці схиляються до негативного значення в 100 000 тонн для старого врожаю на тижні, що закінчується 30 травня (маркетинговий рік закінчується 31 травня). Оцінки нового врожаю становлять від 200 000 до 550 000 тонн.

Міністерство сільського господарства Японії оголосило тендер на постачання 103 767 тонн пшениці зі США, Австралії та Канади, з них 31 600 тонн припадає на США.

Російський аналітичний Центр СовЕкон скоротив прогнозоване виробництво пшениці в Росії до 80,7 млн ​​тонн, відзначивши різке падіння NDVI (зеленості врожаю) після травневих заморозків.

Ф’черси на кукурудзу у середу знизилися. Тиск на ф’ючерси виявили очікування загалом гарної погоди в США для розвитку сільгоспкультур наступного тижня.

Аналітики консалтингової компанії StoneX скоротили прогноз очікуваного врожаю кукурудзи в Бразилії в 2023/24 з очікуваних у травні 125,6 млн. тонн до 121,75 млн. тонн (за рахунок понижувального коригування для сафріньї). Зокрема, прогноз валового збору кукурудзи другого врожаю знижено за місяць на 3,9% – до 93,5 млн тонн через негативний вплив посухи на посіви кукурудзи в штатах Мату-Грос-ду-Сул, Гояс, Парана та Сан-Паулу . Загальна врожайність кукурудзи сафрінья, за оцінкою аналітиків, становитиме 5,42 т/га порівняно з очікуваними у травні 5,67 т/га.

Посуха та сильна спека в Мексиці, найбільшому імпортері кукурудзи в США, можуть завдати шкоди врожаю країни та стимулювати попит на американську кукурудзу, кажуть трейдери.

Оцінки аналітиків з експортних продажів американської кукурудзи становлять від 550 000 до 1,2 млн тонн за тиждень, що закінчується 30 травня. Прогнози щодо продажу нового врожаю становлять від нуля до 300 000 тонн.

Провідний південнокорейський виробник кормів для тварин Nonghyup Feed Inc. (NOFI) закупив у вівторок близько 133 тис. тонн фуражної кукурудзи на міжнародному тендері з постачанням з Південної Америки або Південної Африки, повідомили європейські трейдери.

Соєві боби знизилися у середу. Повідомлення про те, що Бразилія розглядає податкові зміни, які можуть скоротити експорт країни, надали ранню підтримку соєвим бобам, але вона зникла під час сесії, і ф’ючерси відступили. Усі контракти були обмежені відсутністю свіжих новин та сприятливою погодою для вирощування сільськогосподарських культур.

Аналітики консалтингової компанії StoneX знизили прогноз урожаю сої в 2023/24, збирання якої в Бразилії майже повністю завершено, – зі 150,8 млн тонн за попередньою оцінкою до 149 млн тонн, в основному через втрати посівів після повеней у штаті Ріу-Гранді -ду-Сул.

В Аргентині продажі сої у травні майже подвоїлися порівняно з попереднім місяцем, повідомило уряд у вівторок через більш посушливі умови та підвищення міжнародних цін.

Оцінки аналітиків експортного продажу сої зі США на тижні, що закінчився 30 травня, становлять від 175 000 до 600 000 тонн старого врожаю, при цьому очікується, що продаж нового врожаю не перевищить 200 000 тонн.

Міністерство сільського господарства США опублікує свої тижневі дані щодо експорту вранці у четвер.

Липневі ф’ючерси на пшеницю SRW на торговій біржі Чикаго (CBOT) впали на 11-1/2 цента до $6,46-3/4 за бушель, липневі ф’ючерси кукурудзи CBOT знизилися на 3-1/4 цента до $4,39-1/ 4 за бушель, липневі соєві боби просіли на 1-3/4 центи до $11,74-1/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!