Ціни на пальмову та соняшникову олію трохи знизилися, тоді як на соєву залишаються стабільно низькими

Джерело:  GrainTrade

На тлі початку збирання ріпаку в Європі та очікування збільшення пропозицій ріпакової олії нового врожаю спостерігається зниження попиту з боку європейських виробників біодизеля, які активно купували соєву та соняшникову олію з України в травні, що спричинило різкий ріст цін.

Протягом минулого тижня ціни попиту на соєву та соняшникову олію з України знизилися на 20-30 $/т до 900-920 $/т з доставкою в Польщу та Болгарію, що також пов’язано зі зниженням курсу євро відносно долара.

За даними Trading Economics, середня ціна на соняшникову олію з доставкою покупцям за тиждень знизилася на 1% до 933 $/т (+7,2% за місяць), але дефіцит пропозицій з України підтримує котирування.

За минулий тиждень серпневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa в Малайзії знизилися на 1,2% до 3900 ринггітів/т або 828 $/т під тиском зниження темпів експорту в червні після травня.
За даними незалежних сюрвейерів AmSpec Agri Malaysia та Intertek Testing Services, експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 20 червня впав на 8,1%-12,9% порівняно з аналогічним періодом травня.

Додатковий тиск на котирування чинить зниження цін на соєву олію на біржі в Даляні на 0,99%, а на пальмову олію на 0,78% наприкінці тижня.

Липневі ф’ючерси на соєву олію в Чикаго за тиждень зросли на 1% до 968 $/т (-2,4% за місяць), отримуючи підтримку від зростання цін на нафту.

Серпневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures за тиждень зросли на 3,1% до 85,2 $/барель (+3,9% за місяць) через збільшення ризиків війни Ізраїлю проти Лівану.

Зростання цін на нафту підтримуватиме котирування рослинних олій у найближчий час.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!