Ціни на пальмову олію в 2024 році зростуть, оскільки Ель-Ніньйо обмежує виробництво в Індонезії – GAPKI

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ціни на сиру пальмову олію (CPO) у 2024 році, ймовірно, в середньому будуть як мінімум на 11% вищими, ніж цього року, оскільки погодні умови Ель-Ніньйо, як очікується, призведуть до скорочення виробництва у провідному виробнику пальмової олії Індонезії, повідомила у четвер Індонезійська асоціація пальмової олії (GAPKI).

У 2024 році середні ціни CPO, включаючи вартість, фрахт та страхування (CIF Rotterdam), можуть зрости до $1000 за метричну тонну з приблизно $900 у поточному році, сказав Фадхіл Хасан, голова відділу закордонних справ асоціації.

Скорочення поставок пальмової олії та конкуруючих олій, таких як соняшникова, яка постраждала внаслідок російсько-українського конфлікту, підтримає ціни на олію, включаючи пальмову, заявив він журналістам у кулуарах конференції.

Пальмова олія, що використовується у всьому, від тортів до шампунів і засобів для чищення, конкурує з соєвою олією, соняшниковою олією та ріпаковою олією, які виробляються в основному в Аргентині, Бразилії, Росії, Україні та Канаді.

За словами Хасана, у 2023 році виробництво CPO в Індонезії може зрости приблизно на 1 мільйон тонн із торішніх 46,7 мільйона тонн.

Однак очікується, що у 2024 році виробництво знизиться, і ступінь його залежатиме від інтенсивності погодних умов Ель-Ніньйо, сказав він.

«Вплив Ель-Ніньйо вже помітний. Температура зросла, і погода стала дуже посушливою. Реальний вплив цієї погоди на виробництво пальм ми побачимо наступного року», – сказав він, повідомляє Рейтер.

Ель-Ніньйо – це потепління тихоокеанських вод, що зазвичай призводить до більш посушливих умов в Азії, обмежуючи виробництво деяких культур, таких як олійна пальма, рис та пшениця.

Хоча Ель-Ніньйо призводить до скорочення кількості опадів в Індонезії, ефект менш виражений у Малайзії, другому за величиною виробнику у світі, і згідно з офіційним повідомленням Малайзії, очікується, що наступного року обсяги виробництва там зростуть.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!