Ціни на оливкову олію першого віджиму в Іспанії в січні досягли рекордно високого рівня

Джерело:  Olive Oil Times
оливкова олія

Після невеликого перепочинку ціни на оливкову олію в Іспанії досягли нових рекордів.

За даними Infaoliva, ціни на оливкову олію першого віджиму в середині січня знову досягли рекордно високого рівня, досягнувши 8,988 євро за кілограм, що на 68 відсотків більше, ніж минулого року.

Є побоювання, що виробництво оливкової олії в Іспанії в 2023/24 сільськогосподарському році може знову не перевищити 700 000 тонн – у порівнянні з початковими очікуваннями 765 362 тонни – у поєднанні з небажанням споживачів відмовлятися від цієї категорії та помірними опадами взимку.

Агентство з контролю за споживчими цінами вивчило ціни на 18 марок оливкової олії першого віджиму в шести великих мережах супермаркетів і виявило, що середня ціна за літр оливкової олії першого віджиму зросла з 6,91 євро за перший місяць 2023 року до 12 євро у січні 2024 року. .

Внаслідок дворічного збору врожаю нижче за середнє споживання оливкової олії в Іспанії різко скоротилося. Проте дослідження, проведене Міжнародним університетом Андалусії та Grupo Oleícola Jaén, показало, що іспанські споживачі пристосовуються до зниження доступності оливкової олії та підвищення цін.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!