Ціни на олії в Європі суттєво знизилися

Джерело:  OleoScope
олії

На ринку олій країн Євросоюзу (ЄС) простежується низхідний ціновий тренд на тлі збільшення поставок до ЄС австралійської каноли та українського соняшнику. Такого висновку дійшли фахівці «Argus Media».

Зазначається, що спад котирувань обумовлений активним надходженням сировини із зазначених регіонів, внаслідок чого в ЄС значно зросли обсяги переробки олійних, а ринок олій виявився фактично перегрітим.

Як відзначають аналітики Національного Бюро Статистики, Австралія з жовтня 2022 по березень 2023 року. реалізувала за кордон 3,4 млн тонн каноли: більшу частину олійної було поставлено до Європи. Україна, свою чергу, помітно наростила відвантаження в ЄС насіння соняшнику – з 62 тис. тонн минулого сезону до майже 1,8 млн тонн у поточному.

Так, за даними Argus Media, наприкінці березня ціни на соняшникову та ріпакову олію в ЄС знизилися до рівня майже 800 €/т, хоча в червні 2022 р. вони були понад 2000 €/т.

За оцінками гамбурзького аналітичного агентства OilWorld (Німеччина), до 8 травня в ЄС котирування на соняшникову олію становили 990 $/т FOB, тоді як у квітні – 1045 $/т FOB, а в березні – 1056 $/т FOB.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!