Ціни на кокосову олію «уразливі» до глобальних змін

Джерело:  OleoScope
кокос

Доходи філіппінських експортерів кокосової олії вкрай залежать від динаміки цін на інші олії на світовому ринку, навіть незважаючи на те, що Філіппіни – один з провідних глобальних постачальників цього продукту. Така теза наводиться у матеріалах фахівців національного управління кокосової промисловості (Philippine Coconut Authority – PCA).

«Ціни на кокосову олію вразливі до глобальних змін, оскільки продукт займає лише невелику частку в загальному обсязі світового ринку рослинних олій і, по суті, не має «переговорної сили». Як наслідок, різкий обвал світових котирувань на олії призводить і до зниження експортного виторгу філіппінських постачальників», — заявили в PCA.

У матеріалах фахівців зазначається, що Філіппіни забезпечують близько 45% світових поставок кокосової олії, проте на частку цього регіону припадає лише 2-3% від загальносвітових запасів усіх видів олій.

Раніше місцевий політик Джоуї Сальседа закликав PCA взяти курс на збільшення обсягів виробництва та експорту кокосової олії. На його думку, продукт може стати “хорошою заміною” пальмовій олії на ринку на тлі можливого подорожчання останньої.

«Я закликаю Філіппінське управління кокосової промисловості знайти способи збуту місцевої кокосової олії як альтернативу пальмовій, – сказав він. – Це допоможе нашим фермерам, які займаються вирощуванням кокосових пальм, увійти в експортну торгівлю або, принаймні, отримати з цього вигоду».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!