Ціни на CPO варіюватимуться від 3700 до 3950 рингітів при сезонному відновленні виробництва — MPOC

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Очікується, що цього місяця ціни на сиру пальмову олію (CPO) коливатимуться в діапазоні від 3700 до 3950 рингітів, оскільки сезонне відновлення виробництва призведе до зниження цін, згідно з даними Малайзійської ради з пальмової олії (MPOC).

Однак, незважаючи на зростання виробництва, MPOC прогнозує, що запаси пальмової олії у другому кварталі цього року залишаться нижчими за два мільйони тонн. Це може бути компенсовано експортним попитом, що триває, особливо з боку Індії та Китаю, де запаси харчової олії скорочуються.

“Очікуване зростання пропозиції вже вплинуло на ціни: недавнє падіння цін на пальмову олію знизилося на 9% у квітні, звернувши назад зростання порівняно з березнем”, – йдеться в заяві MPOC.

«На європейському ринку ціни на пальмову олію у квітні впали на 5,5%, а на соєву олію – на 2,5%. Ціни на соняшникову та рапсову олії, однак, зросли на 3,7% та 8,7% відповідно. Очікується, що це зрушення спонукає ключові країни-імпортери віддати перевагу пальмовому маслу, а не м’яким маслам», – додали в ньому.

За даними Bloomberg, контракт CPO на третій місяць досяг максимуму 4336 рингітів за тонну 3 квітня, що більш ніж на 18% вище, ніж 3650 рингітів за тонну наприкінці грудня.

На момент написання статті у понеділок контракт CPO на третій місяць торгувався за ціною 3898 рингітів за тонну.

Тим часом очікується, що виробництво сої, ріпаку та насіння соняшника зросте на 26 мільйонів тонн, а потужність переробки (дробилки) збільшиться на 16 мільйонів тонн, повідомляє MPOC.

«Незважаючи на переважаючі ведмежі настрої на ринку м’яких олій, ріпакова та соняшникова олії досягли цінової премії порівняно з пальмовою олією. Тому очікується, що попит знову повернеться до пальмової олії, особливо на ключових ринках, таких як Індія та Китай», — йдеться у повідомленні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!